A+ A A-
25-06-2018

Završen treći Starter - radionica za razvijanje novih poslovnih ideja

U našim prostorijama u subotu 23.juna 2018. održan je treći po redu Starter, jednodnevna edukativno mentorska radionica namijenjena pojedinicima i timovima koji žele da razvijaju svoje poslovne ideje.

Ovogodišnji Starter program okupio je 8 timova koji su predstavili svoje ideje iz različitih domena. Polaznici su imali priliku da uče kako prezentuju svoju ideju, odnosno kako da privuku potencijalne investititore, a svoje iskustvo u tom pogledu nesebično su im djelili mentori, inače neki od najuspješnijih preduzetnika iz Banja Luke.


Generalni sponzor ove radionice je bila naša banka. "Smatramo da je izuzetno važno podržati preduzetnički duh i dati prostor ljudima koji su nosioci novih ideja. S obzirom na to da imamo veliko iskustvo sa svim profilima preduzeća, u MF banci smo svjesni da sama ideja nikada nije dovoljna. Potrebno je imati odlučnost, istrajnost, spremnost da se prihvati rizik ali i spremnost da se puno radi i stalno uči. Zbog toga smo podržali ovaj edukativno-mentorski program za mlade i buduće preduzetnike koji ima za cilj stvaranje nove generacije preduzetnika okrenutih novim posovnim modelima i modernim tehnologijama.“, istakla je Gospava Todić, šef filijale MF banke u Banja Luci.

STARTER program je orijentisan na praktičan rad tako da učesnici nakon 12 sati intenzivnog rada kući idu sa:
Razvijenim poslovnim modelom svoje ideje,
Znanjem kako da svoju ideju predstave u 30 sekundi,
Pripremljenom petominutnom prezentacijom poslovne ideje.


Ideja STARTER programa je da učesnicima, pored praktičnih alata, omogući da dobiju konkretne savjete od strane mentora – uspješnih preduzetnika, da se povežu sa drugim učesnicima, razmjene ideje, grade svoju poslovnu mrežu i na taj način ostvare kontakte koji u budućnosti mogu rezultirati saradnjom.

Pored mentorske podrške, polaznicima je obezbijeđena stručna podrška i besplatni servisi neophodni za početak poslovanja: besplatne računovodstvene usluge na period od 3 mjeseca, besplatne usluge virtuelne kancelarije na period od 3 mjeseca, besplatan hosting i domen (.com, .net. .org), besplatno otvaranje i vođenje transakacionog računa na period od godinu dana, kao i druge proizvode i usluge uz popuste od 5% do 50%.

Pretraga