MF mentor: Olakšan proces povezivanja preduzetnika sa potencijalnim kupcima

MF mentor: Olakšan proces povezivanja preduzetnika sa potencijalnim kupcima

Indira Sumonja iz Banja Luke prepoznala je edukativni program MF mentor kao odličnu priliku da unaprijedi svoje poslovanje. Nedavno je, pored angažmana u porodičnom biznisu, otvorila i butik „Evergreen by Kristijan“.

Ističe da su joj savjeti i sugestije koje je do sada dobila od MF mentora itekako bili od pomoći kada je riječ o poslovanju pekare u vlasništu njene porodice, pa vjeruje da će tako biti i kada se radi o novom poslovnom poduhvatu.

Već smo napravili prve korake, tačnije krenuli u realizaciju, a to je spajanje naše pekare sa restoranima i sa ugostiteljima. Zahvaljujući mom mentoru, ubrzan je i olakšan proces povezivanja sa potencijalnim kupcima pekarskih proizvoda, kao sa ljudima od kojih nabavljamo potrebne sirovine. Isto tako, govorim i o savjetima kada je riječ o oglašavanju i načinima kako da dopremo do većeg broja ljudi, što je veliki plus u trenutnoj situaciji na tržištu“, pojašnjava Sumonja.

U nastavku ovog edukativnog porocesa, kako kaže, očekuje da se poveže sa ostalim klijentima, s ciljem produktivnije razmjene iskustava, ali i uzajamnog uvezivanja i širenja poslovanja.

Svakom privatniku je ovakav vid savjeta potreban, jer se jednostavno gubimo u svakodnevim poslovima i zanemarimo navedeno“, ističe ova preduzetnica i dodaje da je svaku informaciju koju je dobila od svog mentora primijenila u praksi, što se do sada pokazalo uspješnim.

Program MF mentor realizuje se u saradnji sa Evropskim fondom za jugoistočnu Evropu (EFSE) i uz podršku EU. Ukoliko planirate pokrenuti ili unaprijediti vlastiti biznis, a dobro bi vam došli stručni i na to sve besplatni savjeti iz različitih sfera poslovanja, više informacija o ovom edukativnom programu MF banke potražite na online platformi https://el.mfbanka.com/, a prijavu pošaljite na infoelearning@mfbanka.com.