PRIJAVI SE

VIJESTI

ZAŠTO KONKURS?

Istraživanja pokazuju da je preduzetništvo ključni pokretač kreativnosti, inovacije, zapošljavanja, ali i privrednog razvoja jedne države u cijelini.

Povodom značajnog jubileja, 10 godina postojanja MF banke, odlučili smo da svoje znanje, iskustvo, kapacitete i usluge potpuno besplatno stavimo na raspolaganje mladim ljudima u BIH (vlasnicima 10 najboljih biznis ideja) koji namjeravaju pokrenuti neku vrstu poslovne aktivnosti ili su registrovali poslovnu djelatnost (Start-up) nakon 1.1.2020. godine.

Evo i zašto:
• Želimo da motivišemo mlade ljude da pokrenu sopstveni biznis
• Želimo da unaprijedimo njihovo znanje o preduzetništvu
• Želimo da damo svoj doprinos razvoju preduzetničke kulture u BiH,
 odnosno stvaranju pozitivnog ambijenta za njen razvoj,
 naročito među mladom populacijom

KOME JE NAMJENJEN?

Konkurs je namjenjen mladim preduzetnicima koji:

Imaju do 40 godina

Imaju BIH državljanstvo

Namjeravaju pokrenuti neku vrstu poslovne aktivnosti

PODRŠKA KOJU DAJEMO

FAZA 1

Registracija svih kandidata se obavlja putem online formulara. Prezentaciju možete poslati u PDF formatu, a ona može uključivati nešto od navedenog:


• Skraćeni biznis plan ili

• Prezentacija poslovne ideje


U ovoj fazi prijave nisu vam potrebni dodatni dokumenti.

FAZA 2

Faza selekcije u kojoj biramo odgovarajući broj nakvalitetnijih ideja, a njihov kvalitet ćemo birati shodno sljedećem kriterijumu:


• Vrsta ideje i djelatnosti (najviše bodova će nositi ideje iz proizvođačke djelatnosti, zatim prerađivačka ili uslužna i na kraju trgovačka)

• Inovativnost (potencijal ideje)

• Kvalitet prezentacije/biznis plana

FAZA 3

Okupljamo ekipe koje su izabrane u fazi selekcije i vršimo kratku obuku sa ciljem da se pomogne kandidatima da konkretizuju svoju ideju kroz izradu ili finaliziranje biznis plana, odnosno pripremu kratke prezentacije.

U ovoj fazi ekipe će prezentovati svoje ideje pred Stručnom komisijom, nakon čega komisija bira 10 najboljiih.

FAZA 4

Posljednja faza u kojoj ćemo proglasiti 10 najboljih kandidata, odnosno kandidate koji su osvojili prva tri mjesta sa najvećim pojedinačnim iznosima granta, te preostalih 7 mjesta za utješne iznose novčane podrške.

Nakon proglašenja 10 najboljih odnosno njihovog rangiranja, MF banka potpisuje ugovor sa registrovanom djelatnošću kandidata kako bi se omogućila isplata bespovratnog granta kao početnog kapitala.

PRIJAVI SE!

Dozvoljeni formati: Word, Powerpoint, PDF