10.000 KM za najbolju biznis ideju!

10.000 KM za najbolju biznis ideju!

 

Povodom obilježavanja 10 uspješnih godina rada u BiH, MF banka organizuje Konkurs za izbor 10 najboljih ideja mladih preduzetnika pod nazivom “Neka ideje zažive”.

Sa željom da motivišemo mlade ljude da pokrenu vlastiti biznis, odlučili smo da svoje znanje, iskustvo, kapacitete i usluge potpuno besplatno stavimo na raspolaganje mladim ljudima u BIH (vlasnicima 10 najboljih biznis ideja) koji namjeravaju pokrenuti neku vrstu poslovne aktivnosti ili su registrovali poslovnu djelatnost (Start-up) nakon 1.1.2020. godine.

MF banka će ukupni iznos za grantove od 35.000 KM raspodijeliti tako da će najbolje rangirana biznis ideja dobiti 10.000 KM, drugoplasirana 7.000 KM, treća po redu 4.000 KM, a preostalih 7 biznis ideja podržaćemo sa po 2.000 KM. Pored finansijske podrške za najbolje ideje, MF banka će kroz razne edukativne know how radionice obezbijediti obuku budućim preduzetnicima, te odobriti određene bankarske usluge na besplatno korištenje u periodu od 12 mjeseci“, rekao je Bojan Luburić, predsjednik Uprave MF banke.

Osvrnuvši se na period početaka MF banke, Luburić ističe da je ova uspješna poslovna priča započela 2010. godine sa ciljem da se primarno pruži podrška preduzetničkom modelu poslovanja.
Danas sa preko 1,3 milijarde konvertibilnih maraka plasmana, posebno u sektoru malog i srednjeg preduzetništva, MF banka je postala važan činilac ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine. Ostali smo dosljedni našem fokusu na pomenutoj tržišnoj niši, ali s druge strane konstatno se prilagođavamo i preispitujemo naš način razmišljanja, ponudu i princip servisiranja ovog segmenta, kako bismo bili još brži i fleksibilniji.“,dodaje Luburić.

Početak rada pod ovim imenom ozvaničen je nakon što je većinski vlasnik Mikrokreditno društvo “Mikrofin” preuzelo tadašnju “IEFK” banku , a ubrzo nakon restrukutuiranja i prvih važnijih kreditnih plasmana MF banka je počela ostavarivati pozivitne rezultate.
MF banka danas, sa bilansnom sumom od preko 500 miliona maraka, spada u red srednjih banaka, servisira blizu 40.000 klijenata i zapošljava 239 radnika unutar poslovne mreže od 27 poslovnica u BiH.
Deset godina uspješnog poslovanja u BiH ova banka obilježava korporativnom kampanjom pod sloganom „10 godina dobre intuicije“, u kojoj su akcenat stavili na povjerenje i podršku klijentima u svim izazovima na putu do ostvarenja poslovnih ciljeva.

Prijave na konkurs „Neka ideje zažive“ traju do 16. oktobra 2020. godine, a sve detalje ovog konkursa zainteresovani mogu pronaći na stranici www.mfbanka.com/konkurs.