Želite da pokrenete ili unaprijedite svoje poslovanje?

Želite da pokrenete ili unaprijedite svoje poslovanje?

MF banka je pripremila poseban mentorski i edukativni program koji je prilagođen svim odvažnim preduzetnicima ili onima koji to žele da budu

Nerijetko čujemo kako je za dobro poslovanje važna ideja. To je tačno. Ali, šta radimo kada imamo samo ideju? Susrećemo se sa nizom obaveza koje se tiču planova, upravljanja finansija, marketinga, prodaje. Tu najčešće dobre ideje ostanu spakovane u jednu ladicu čekajući neke bolje dane.

Da vam se to ne bi događalo, razvili smo platformu MF mentor i okupili cijeli tim stručnjaka koji će sve prijavljene na program voditi kroz put od pokretanja, preko unapređenja, do uspješnog upravljanja ličnim biznisom.
Kompletan program traje šest mjeseci.
U nastavku pogledajte koji su to programi kojima ćemo se baviti, a koji su neophodni za dobro poslovanje:

BIZNIS PLAN
Vlasnici malih biznisa najčešće zanemaruju pisanje biznis plana, smatrajući to gubljenjem vremena. Izrada biznis plana neophodna je ako želite da privučete investitore, pratite poslovanje, procijenite da li će vaše ideje uspjeti, vidite kakvo je tržište i konkurencija. Nakon modula koji se bavi pisanjem i važnostima biznis plana, moći ćete da utvrdite koliko je ova stavka bitna za kontinuiran poslovni uspjeh.

FINANSIJE
Znate li koliko je firmi ugašeno zbog lošeg vođenja finansija? U ovom poglavlju fokusiraćemo se na tri finansijska izvještaja: račun dobiti i gubitka, bilans stanja i izvještaj o novčanim tokovima. Svaka od ovih komponenti, na ovaj ili onaj način, opisuje finansijsko zdravlje kompanije.

MARKETING
Vjerovatno ste mnogo puta čuli koliko je marketing važan za poslovanje. Kako da istražite tržište i definišete ciljnu publiku, ali i razvijete te implementirate marketinški plan, neke su od ključnih osnova kada govorimo o održavanju i unapređenju biznisa.

ODNOSI SA KLIJENTIMA
Neophodno je da se izgradi kvalitetan odnos sa klijentima, zasnovan na povjerenju i uzajamnoj podršci. Taj put nije uvijek jednostavan, ali uz prave savjete i korisne informacije, moći ćete u praksi upotrijebiti stečeno znanje te stvoriti relacije sa klijentima koje će dodatno pospješiti poslovanje.

PRODAJA
Cilj prodaje je privući pažnju kupaca, razviti njihov interes, uvjeriti ih da proizvod ili usluga zadovoljavaju njihove potrebe te dovesti ih do odluke da kupe proizvod. Međutim, taj proces nije jednostavan i postoji cijeli niz vještina koje se uče kako bi se ostvarili zadovoljavajući rezultati. Kroz proces edukacija detaljno ćemo pričati o planiranju i razumijevanju cikljusa prodaje prodaje, procesu kupovine, alatima i vještinama te o tome kako pravilno voditi prodajni razgovor.

ULOGA DOBROG RAČUNOVOĐE
Svrha ovog modula je podizanje svijesti o značaju odabira adekvatnih računovođa u malim i srednjim privrednim subjektima i ukazivanje na njihovu ulogu u pristupu finansijama. Namjera nam je da vam objasnimo šta znači dobro izvještavanje i kako razlikovati dobre od loših računovođa, odnosno kako vam dobar računovođa može pomoći da dalje razvijete svoje poslovanje i lakše dođete do povoljnijih izvora finansiranja.

Izgradite sebe i svoj biznis, profesionalno pristupite poslovanju i uz MF mentora izgradite vještine kojima ćete prevazići sve potencijalne prepreke.
Prijavite se putem mejl adrese infoelearning@mfbanka.com, a više informacija o programu MF mentor potražite na linku https://el.mfbanka.com/ .